18 mai 2024, 0:33

Ce pot face acum Biden și democrații pentru mediul înconjurător

În urma numărării voturilor în Congres, în 6 ianuarie 2021, democrații au câștigat controlul Senatului, grație, printre altele, câștigării statului Georgia. Această schimbare va oferi administrației președintelui ales Joseph R. Biden Jr. o putere suplimentară semnificativă pentru a aborda schimbările climatice. Ambii candidați democrați din Georgia – Rev. Raphael Warnock și Jon Ossoff – au vorbit despre schimbările climatice și justiția de mediu, în campania lor. Activiștii de mediu din SUA, citați de The New York Times, spun că nu este timp de pierdut.

„Deceniul Green New Deal tocmai a început”, a scris Mișcarea Sunrise pe Twitter. Acesta este un grup climatic condus de tineri, care a susținut planul ambițios atât pentru reducerea emisiilor, cât și pentru abordarea inegalităților economice.

Răul trebuie reparat

Una dintre cele mai bune acțiuni ale democraților ar fi inversarea multor politici de ultimă oră ale lui Donald Trump, folosind Legea revizuirii în Congres, care permite Congresului să abroge legi recente printr-un vot majoritar simplu.

Însă, pe ultima sută de metri la Casa Albă, Trump și colaboratorii săi s-au asigurat că vor împiedica astfel de acte benefice mediului înconjurător:

  • Președintele Trump a restricționat tipul de studii științifice pe care Agenția pentru Protecția Mediului le poate utiliza pentru a dezvolta noi sisteme de protecție a aerului și apei.
  • O altă mișcare a fost să mențină standardele din epoca Obama în ceea ce privește emisiile cauzatoare de smog, care, chiar și atunci când au fost emise inițial, nu au respectat standardul recomandat de experții în sănătate publică.
  • Un al treilea exemplu este reglementarea guvernului federal pentru a controla poluarea produsă de avioane, prin care nu a cerut companiilor aeriene să nu depășească limitele de emisii pe care și le stabiliseră.

Noul echilibru al puterii din SUA va permite cabinetului Biden să crească bugetele agențiilor federale și să pompeze bani în cercetarea și dezvoltarea energiei curate. De asemenea, crește foarte mult probabilitatea ca Congresul să încorporeze porțiuni din planul climatic al lui Biden de două miliarde de miliarde (două trilioane) de dolari în noua legislație de stimulare economică, precum și într-un pachet de infrastructură.

Echipa Biden a declarat săptămâna aceasta că a subestimat daunele pe care administrația Trump le-a făcut politicii climatice și de mediu și că păstrează toate opțiunile pe masă pentru a consolida agențiile federale de mediu.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol