21 aprilie 2024, 1:47

Zeci de mii de tone de deșeuri, depozitate ilegal în februarie. Ce spune ministrul Mediului

În urma controalelor făcute de Garda Națională de Mediu, zeci de mii de tone de deşeuri depozitate ilegal au fost descoperite în februarie doar în Bucureşti.

În acest context, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că singura soluție prin care țara noastră poate scăpa de poluare sunt controalele la nivel național, urmate de amenzi usturătoare, potrivit digi24.ro.

„Este rezultatul vieții noastre. Nu alții, cetățenii acestei țări au umplut de gunoaie Bucureștiul, au umplut de gunoaie lacurile, râurile și toate apele curgătoare și unii nu se mai potolesc. Singura soluție este să extindem la nivel național aceste controale”, a afirmat Tanczos Barna, potrivit sursei citate.

Potrivit ministrului, săptămâna aceasta au fost purtate discuții cu 30 de municipii care au răspuns pozitiv propunerii de extindere a colaborării cu Garda de Mediu, dar urmează și controale în orașele mai mici.

„Trebuie să mergem din poartă în poartă, acolo unde găsim locuri în care se depozitează gunoaie și identificăm proprietarul terenului. Dacă este primărie, amendăm primăria. Dacă este persoană fizică, amendăm persoana fizică. Îi obligăm să își curețe terenurile”, a afirmat Tanczos Barna.

Sursă foto: g4media.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol