9 iulie 2024, 3:46

Vladimir Putin vrea emisii ale Rusiei mai mici decât UE

Președintele Vladimir Putin a anunțat că vrea ca emisiile nete de gaze cu efect de seră ale Rusiei să fie mai mici decât ale Uniunii Europene în următorii 30 de ani, potrivit Reuters.

Rusia este al patrulea emițător din lume de emisii de gaze cu efect de seră. Emisiile sale sunt cât jumătate din cele ale celor 27 de țări din Uniunea Europeană, care împreună au o populație de trei ori mai mare decât a Rusiei.

„În următorii 30 de ani, emisiile de gaze cu efect de seră ale Rusiei trebuie să fie mai mici decât ale Uniunii Europene”, a declarat Vladimir Putin, potrivit sursei citate.

„Este o țintă dificilă, ținând cont de dimensiunea țării, de geografie, climat și structura economică. Totuși, sunt foarte sigur că acest obiectiv, calculând potențialul nostru științific și tehnologic, este realizabil”, a mai explicat acesta.

Uniunea Europeană a ajuns ieri la un acord provizoriu privind reducerea emisiilor nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030, depășind obiectivul anterior de 40% față de nivelurile din 1990. Greenpeace a declarat că reducerea ar trebui să fie de 65%.

Sursă foto: g4media.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol