21 aprilie 2024, 2:49

Un oraș din Rusia, intoxicat de fum și acoperit de smog din cauza zecilor de incendii VIDEO

Novosibirsk, al treilea oraș ca mărime din Rusia, a fost acoperit de un nor negru din pricina zecilor de incendii din apropiere.

În acest context, autoritățile au emis marți o avertizare privind calitatea aerului numită „Cer Negru”, în contextul în care orașul este intoxicat de mirosul de fum. Astfel, o ploaie care ar putea să purifice aerul este așteptată, cel mai devreme, miercuri, potrivit The Moscow Times.

„Un soare sângeriu s-a ridicat deasupra orașului din cauza smogului”, a scris presa locală, conform sursei citate.

Meteorologii au tras un semnal de alarmă la începutul lui 2021 legat de numărul foarte mare de incendii forestiere siberiene, din cauza vremii calde și uscate.

Astfel, oficialii ruși din domeniul meteorologiei și ecologiștii au legat incendiile forestiere care au izbucnit în Siberia cu o regularitate crescândă în ultimii ani de schimbările climatice și lipsa de finanțare a serviciilor forestiere. Alerta privind calitatea proastă a aerului de marți vine la aproape o lună după ce oamenii de știință siberieni au decis să clasifice un raport despre o poluare ridicată, pentru a „nu-i enerva pe alegători înainte de alegerile legislative din această toamnă”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: twitter.com.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol