21 februarie 2024, 14:48

Ursula von der Leyen explică de ce UE nu se poate întoarce la economia bazată pe combustibili fosili după pandemie

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, explică de ce UE nu se poate întoarce la economia bazată pe combustibili fosili după pandemie.

Astfel, potrivit acesteia, schimbarea climatică este marea criză de după pandemie.

„Schimbarea climatică este marea criză de după coronavirus. După pandemie nu există posibilitatea de a ne întoarce la activitatea economică având la bază combustibili fosili şi în detrimentul climei şi al mediului înconjurător”, a declarat Ursula von der Leyen, la ceremonia de deschidere a Dialogului pentru Tranziţia Energetică de la Berlin, potrivit green-report.ro.

Astfel, aceasta a subliniat obiectivul ambiţios al UE de a reduce emisiile de dioxid de carbon cu 55% până în 2030 şi de a obţine neutralitatea climatică până în 2050.

Printre iniţiativele Comisiei Europene se numără actualizarea întregii legislaţii comunitare pentru a o alinia la obiectivul de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, precum şi pentru a extinde şi consolida piaţa carbonului.

„CO2 trebuie să aibă un preţ, pentru că nu mediul înconjurător trebuie să plătească preţul”, a declarat şefa Comisiei Europene, potrivit swissinfo.ch, care citează agenția EFE.

Totdată, Von der Leyen a amintit că o treime din valoarea pachetului comun de recuperare postcriză, în sumă de 1,8 miliarde de euro, o reprezintă investiţiile „verzi”.

„Vrem să reconciliem modul de a produce şi de a face comerţ cu sănătatea planetei noastre. Ceea ce este bun pentru planetă este bun pentru economie şi pentru toţi”, a apreciat ea.

Sursă foto: hotnews.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol