28 mai 2024, 9:17

Un proiect solar de 45MW în valoare de 30 de milioane de dolari, dezvoltat în Sălaj

Un proiect solar de 45 MW, în valoare de circa 30 de milioane de dolari, va fi dezvolat în Sălaj, potrivit green-report.ro.

Este vorba despre localitatea Sărmășag.

Astfel, banii vor fi investiți în construcția parcului care ar urma să fie pus în funcțiune în primul trimestru din 2022. Proiectul este primul pas al Restart Energy în strategia de dezvoltare și integrare a segmentului de upstream al companiei cu proiecte de energie regenerabila de 500 MW până la finalul lui 2025. Restart Energy și-a propus ca în fiecare din următorii cinci ani să cumpere sau să dezvolte proiecte de 100 MW, potrivit sursei citate.

Parcul de la Sărmășag va avea o producție anuală de energie de 55 milioane KWh, suficientă pentru alimentarea a aproximativ 30.000 de gospodării cu energie verde. Totodată, proiectul își propune să creeze 100 de locuri de muncă temporare (în timpul construcției) și 15 permanente – pe perioada de operare.

De curând, Restart a încheiat cu succes prima sa emisiune de obligațiuni dedicate dezvoltării și achiziției de active de producție a energiei regenerabile în România, atrăgând astfel 16,3 milioane de lei. Oferta a fost suprasubscrisă, subliniind interesul ridicat al investitorilor pentru companie, dar și pentru segmentul energiei verzi.

Sursă foto: euronews.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol