18 mai 2024, 6:55

Un pas înainte către normalizarea fluxurilor de deșeuri de echipamente electrice și electronice

Ordinul 417/2021 pentru aprobarea Listei cuprinzând standardele române care adoptă standardele europene din domeniul tratării, inclusiv valorificării, reciclării și pregătirii pentru reutilizare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice a fost publicat în Moitorul Oficial.

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Raul Pop, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook.

„Standardele pentru deșeuri de echipamente electrice și electronice sunt un pas înainte pentru îmbunătățirea procesului de tratare, valorificare, reciclare și pregătire pentru reutilizare a DEEE, un sector la care România are întârzieri cu privire la îndeplinirea țintelor asumate la nivel european”, a explicat secretarul de stat într-o postare pe Facebook.

În același timp, acesta a adăugat că prin noul Ordin, producătorii și organizațiile de preluare a responsabilității trebuie să respecte standarde de marcare, colectare, tratare, să implementeze o anumită logistică pentru diferite tipuri de DEEE, inclusiv lămpi, panouri fotovoltaice, echipamente care conțin cupru și metale prețioase dar și substanțe poluante.

„România are de îndeplinit o țintă de 65% reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, dar atingerea țintei este îngreunată de disfuncționalitățile din piață. De aceea, lucrăm la îmbunătățiri ale cadrului legislativ”, a mai spus Raul Pop.

Sursă foto: hartareciclarii.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol