18 iulie 2024, 22:48

Ministerul Mediului reia subvenționarea sistemelor fotovoltaice

Administrația Fondului de Mediu anunță că are 280 de milioane de lei pentru a subvenționa montarea de panouri solare pentru încălzirea locuințelor, în special case. În cadrul aceluiași program, peste 12.000 de solicitanți au așteptat degeaba în ultimii trei ani să primească banii promiși.

Din decembrie 2018 și până acum, Ministrul Mediului a început trei sesiuni de finanțare în cadrul programului denumit „Casa Verde”. Primele două au fost un eșec, a treia a început luna trecută. Prin acest program, în special persoanele fizice, dar și cele juridice, își pot instala pe banii statului sisteme de încălzire cu panouri solare. „Casa Verde” este un proiect implementat de Administrarea Fondului de Mediu, instituție din subordinea ministerului de specialitate.

În sesiunile din 2018-2019 și 2020, foarte puțini dintre cei peste 12.000 de aplicanți declarați câștigători (dintre cei 27.000 înscriși) au primit banii pentru panouri solare.

Până pe 16 decembrie se desfășoară înscrierea firmelor care pot crea proiecte și apoi monta sistemele fotovoltaice anul viitor, în cadrul finanțărilor asigurate de „Casa Verde”. După data de 16 decembrie, persoanele fizice vor putea cere finanțări. Programul se adresează în special proprietarilor de case; cei care au locuințe într-un bloc trebuie să se asocieze cu vecinii pentru a putea respecta condițiile de finanțare.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol