18 iunie 2024, 5:11

Un furnizor independent de energie electrică și gaze naturale lansează o emisiune de obligațiuni verzi

Furnizorul independent de energie electrică și gaze naturale, Restart Energy, lansează o emisiune de obligaţiuni verzi.

Prin aceasta, furnizorul dorește să obţină între 3 şi 5 milioane de euro pentru investiţii, potrivit unui comunicat al companiei, citat de green-report.ro.

“Emisiunea de obligaţiuni este o primă etapă în executarea strategiei noastre privind numărul de clienţi, integrarea de active de producţie regenerabilă, extinderea regională şi atingerea ţintei de a furniza energie 100% din surse regenerabile. În următorii cinci ani vizăm atingerea unor ţinte ambiţioase, dar realizabile: capacităţi de producere de energie regenerabilă de 500 MW, 300.000 de clienţi retail şi business, o cotă de piaţă de 2,5% la energie electrică şi 1,5% pentru gaze naturale pe un model complet digital. Suma obţinută prin această emisiune de obligaţiuni ne va ajuta să ne atingem aceste obiective”, a declarat Armand Domuţa, CEO şi fondator Restart Energy.

Astfel, Restart Energy dorește să lanseze în 2021 un plan de achiziţii şi dezvoltare de proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate de 500 MW, care urmează să fie finalizate până la sfârşitul 2025.

“Acest plan al Restart Energy va avea nevoie de investiţii de aproximativ 100 de milioane de dolari pe an. În acest sens, de curând Restart Energy a intrat într-un joint venture cu compania de consultanţă şi administrare a fondurilor Interlink Capital Strategies (SUA). Acesta parteneriat va susţine Restart Energy în executarea strategiei de dezvoltare de proiecte de energie verde în valoare de 500 de milioane de dolari în România şi în ţările vecine, concomitent cu extinderea pe piaţă americană”, arată comunicatul citat.

Sursă foto: coollogger.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol