17 aprilie 2024, 21:09

Primul transportor marin de mașini și camioane cu motor pur eolian

Orcelle Wind este un transportor marin de mașini și camioane cu motor pur eolian, care emite cu 90% mai puțin dioxid de carbon față de navele normale. Industria transportului transoceanic ar putea fi cel mai eficient mod de transport, dar tot reprezintă încă aproape 3% din emisiile globale de gaze cu efect de seră provocate de om.

Wallenius Wilhelmsen lansează primul transportator de autoturisme și autocamioane pur eolian din lume. Orcelle Wind va avea capacitatea de a transporta 7.000 de vehicule la viteza de 18-22 km/h, viteză care poate fi mărită cu ajutorul unui sistem suplimentar de alimentare la bord. În plus față de mașini, nava eoliană va fi capabilă să transporte și mașini grele.

Planul constă în deschide un șantier naval până la mijlocul anului 2022, iar nava finită este preconizată să navigheze până în 2025, sub rezerva unei evaluări complete a viabilității. Pentru a trece de teste, Orcelle Wind trebuie să îndeplinească standardele de reglementare privind siguranța și performanțele tehnice. Nevoile operaționale trebuie, de asemenea, să fie satisfăcute, cum ar fi desfășurarea pe mai multe benzi comerciale globale și capacitatea de a face manevre în port pe vreme rea.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol