21 iunie 2024, 18:49

România: peste 40% din electricitatea din 2019 a fost din surse regenerabile

Peste 50% din electricitatea consumată în 2019 a fost generată din surse de energie regenerabilă în Danemarca, Portugalia şi Letonia, iar peste 40% din electricitatea consumată în 2019 a fost generată din surse de energie regenerabilă în Croaţia, România şi Germania, anunță Agerpres.

Sursele de energie regenerabilă au reprezentat anul trecut 34% din consumul brut de electricitate în Uniunea Europeană. Aceasta reprezintă o uşoară creştere faţă de 32% în 2018, spune Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Energia eoliană şi energia hidroelectrică au reprezentat peste două treimi din totalul electricităţii generate din surse regenerabile (35% fiecare). Restul de energie generat a fost din:

  • energia solară (13%)
  • biocombustibili solizi (8%)
  • alte surse de energie regenerabilă (9%).

 

Din cele 27 de state membre UE, peste 70% din electricitatea consumată în 2019 a fost generată din surse de energie regenerabilă în Austria şi Suedia. La polul opus, 10% sau mai puţin din electricitatea consumată în 2019 a fost generată din surse de energie regenerabilă în Malta, Cipru, Luxemburg şi Ungaria.

Foto: Laura Ockel (Unsplash)


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol