25 aprilie 2024, 14:09

Timișoara: pictură murală care purifică aerul

Ați citit aici despre pictura murală de la Constanța, care are capacitatea de a purifica aerul. Ei bine, tot artistul constănțean Alex Baciu a realizat prima pictură murală din Timișoara care face același lucru, pe peretele Bibliotecii Centrale a Universității Politehnica. Datorită vopselei folosite, muralul va avea atât scop estetic, cât și de îmbunătățire a calității aerului.

Creația are o sută de metri pătrați și a fost lansată pe 27 iulie, ca parte din campania de responsabilitate socială „Natura unui MULȚUMESC!”, cu ajutorul evenimentului ZIDART – Street Art Festival. Pictura reduce nivelul de poluare al aerului la fel de eficient ca o pădure de o sută de metri pătrați. Vopseaua specială transformă substanțele poluante din aer, precum oxizii de azot și de sulf, în nitrați și nitriți inofensivi, care sunt depozitați pe suprafața vopsită, până când sunt eliminați de apa de ploaie sau de umiditatea din aer.

Desenul este o interpretare a „Benzii lui Moebius” și lansează un îndemn de reconectare a omului modern cu natura și de adaptare și modelare a societății după principiile acesteia pentru binele comun. Campania „Natura unui MULȚUMESC”, începută în noiembrie 2020, are ca scop crearea infrastructurii pentru colectarea selectivă pe spațiile comune, educarea publicului pentru colectarea selectivă a deșeurilor și reducerea plasticului și a risipei alimentare prin transformarea deșeurilor organice din zonele de alimentație din centrele comerciale în compost.

Foto: Zidart – Street Art Festival (via Cultura la Dubă)


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol