21 aprilie 2024, 2:29

Constanța: pictură murală care purifică aerul

Pe plaja Reyna din Constanța, fost inaugurată prima pictură murală care poate purifica aerul. Lucrarea se întinde pe două mii de metri pătrați și are capacitatea să filtreze aerul asemenea unei păduri de aceleași dimensiuni. La fiecare 12 ore, ea îndepărtează poluanți echivalenți cu cei emişi de aproximativ 50 de automobile pe benzină.

Pictura a transformat zidul gri care înconjura plaja într-o operă de artă unică la nivel mondial și, pentru că este cea mai mare de acest fel, autorii vor să o înscrie în Cartea Recordurilor.

Lucrarea a fost făcută cu o vopsea care nu este nocivă pentru mediul înconjurător și creează o peliculă de protecție invizibilă care împiedică murdăria și praful din aer să se așeze pe suprafețe.

Realizată de artistul constănțean Alex Baciu, în cadrul programului „Acționăm pentru ape”, pictura are capacitatea de a filtra aerul asemenea unei păduri cu 80 de copaci maturi.

Foto: Antena 3


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol