18 octombrie 2021, 10:29

Poluarea aerului agravează bolile psihice

Un studiu amplu, citat de cotidianul britanic The Guardian, arată că există o legătură între expunerea la poluarea aerului şi o accentuare a severităţii afecţiunilor psihice.

Expunerea la creşteri relativ reduse ale nivelului de dioxid de azot, emis în principal de maşinile cu motoare diesel, a dus la o creştere de 32% a riscului de a necesita tratament în cadrul comunităţilor şi de 18 la sută a riscului de internare, arată studiul la care au participat 13.000 de oameni din Londra, publicat în Jurnalul Britanic de Psihiatrie.

În cadrul studiului au fost monitorizaţi pacienţi din sudul Londrei de la primul lor contact cu serviciile de sănătate mintală şi au fost folosite estimări de înaltă rezoluţie ale poluării aerului acolo unde aceştia locuiesc.

Datele pacienţilor au fost reevaluate la şapte ani de la primul tratament şi a fost identificată din nou o legătură cu poluarea aerului. Nu au fost luaţi însă în calcul factori precum vârsta, genul, etnia sau densitatea populaţiei, care pot avea la rândul lor un rol important.

Citește la EdițiaDeDimineață.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.