18 iulie 2024, 23:26

Telekom instalează stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice în mai multe orașe din România

Telekom Romania instalează, în mai multe oraşe din România, staţii de încărcare rapidă a maşinilor electrice.

Decizia companiei este o premieră, în contextul în care mai multe companii de retail şi vânzare de combustibili au instalat, în spaţiile proprii, astfel de staţii de încărcare, potrivit green-report.ro.

Așadar, cel mai mare proiect este la Galaţi, unde vor fi instalate 15 staţii de încărcare rapidă a maşinilor electrice, fiecare dispunând de 50kW în curent continuu și 22 kW în curent alternativ. Astfel, fiecare staţie instalată de Telekom va putea deservi două autoturisme electrice sau plug-in hybrid în același timp.

Totodată, la Râmnicu Vâlcea vor fi amplasate şapte staţii de încărcare rapidă, iar la Giurgiu patru.

Durata de implementare a proiectului este de șapte luni, împărțită în o lună pentru proiectare și șase luni pentru execuție iar garanția pentru lucrare este de 60 de luni. Valoarea totală a contractului este de 2.180.953 de lei+TVA.

”Zonele urbane însumează 75% din necesarul de energie și emisiile de carbon ale Pământului, iar reducerea emisiilor reprezintă o prioritate pentru multe orașe și nu este o coincidență faptul că numărul vehiculelor electrice este în creștere. Ne bucură faptul că împreună cu autoritățile locale avem ocazia să implementăm soluții prin care suplimentăm numărul de puncte de încărcare și să punem Romania pe harta europeană a traseelor de elctromobilitate”, a declarat Alexandru Nen, Arhitect Soluții IoT și Smart City, în cadrul Telekom Romania, potrivit sursei citate.

”Facem astăzi un nou pas pentru o dezvoltare sănătoasă a orașului nostru. Galațiul trebuie să devină un oraș verde, iar semnarea acestui contract nu face decât să demonstreze faptul că, împreună cu parteneri de încredere, putem să îndeplinim acest obiectiv”, a explicat primarul municipiului Galați, Ionuț-Florin Pucheanu.

Sursă foto: revistabiz.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol