18 mai 2024, 20:26

În Târgu Lăpuş, se montează panouri fotovoltaice pe instituţiile publice

În oraşul Târgu Lăpuş (judeţul Maramureş), se lucrează pentru montarea de panouri fotovoltaice pe toate instituţiile publice. La începutul lunii octombrie, s-au finalizat lucrările la Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș și la sediul Serviciului Public de Salubrizare.

Proiectul „Construire centrală voltaică pentru producerea de energie electrică din energie solară prin montarea de panouri fotovoltaice pe acoperișurile clădirilor publice” continuă cu:

  • Casa de Cultură ”Vasile Grigore Latiș”
  • Liceul Tehnologic ”Grigore C. Moisil”
  • Liceul Teoretic ”Petru Rareș”
  • Unitatea de Asistență Medico-Socială.

 

Un beneficiu adus de panourile solare este acela că nu afectează în mod negativ mediul înconjurător – nu emană gaze și nu poluează aerul.

Investiția va fi amortizată rapid, instalația reducând costurile casnice. Energia solară este gratuită și inepuizabilă, iar acesta este marele avantaj al panourilor solare. Ele au o durată de viață între 25 și 30 de ani. Pe lângă faptul că pot fi montate atât pe acoperiș, cât și pe câmp, ele pot fi transportate atunci când avem nevoie de ele în altă parte.

Foto: Orașul Târgu Lăpuș (Facebook)


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol