În cadrul conferinței EXCEED POSSIBILITIES, au avut loc cinci ateliere de artă contemporană și tehnologie inovatoare, dedicate studenților și elevilor. Într-unul dintre acestea, participanții au fost coordonați de Radu Motișan, fondatorul rețelei globale de monitorizare a mediului uRADMonitor, pentru a-și asambla propriii senzori de monitorizare a calității aerului. Senzorii sunt open source și oricine îi poate construi cu un minimum de cunoștințe tehnice.
Conferința EXCEED POSSIBILITIES s-a desfășurat pe 20 aprilie și a fost susținută de oameni de știință și de artiști contemporani din Timișoara, Germania și Austria, punând accentul pe inovație și impactul acesteia asupra mediului în care trăim.
Workshop-ul a demonstrat o legătură directă între tehnologie și om, pentru că senzorii folosesc tehnologia ca să monitorizeze impactul poluării asupra sănătății noastre. În același timp, mai multe orașe din țară au acum senzori de monitorizare a poluării în timp real, grație muncii acestor tineri, crescând conștientizarea importanței unui aer curat și responsabilizând oamenii prin datele afișate. Datele se pot vedea în timp real pe un site specializat.
Nu este prima oară când senzorii uRADMonitor sunt folosiți în workshop-uri sau în activități tehnico-artistice. Anul trecut, studenți de la Universitatea din Craiova au participat la proiectul “Clear Air Craiova”, în care au asamblat și instalat senzori în municipiul lor, contribuind la o reducere semnificativă a poluării.
Foto: Cerespir.ro
COMMENTS ARE OFF THIS POST