25 iunie 2024, 8:01

Se pregătește un nou program: Vor fi înființate depozite pentru deșeurile voluminoase

Ministrul mediului, Tanczos Barna, a anunțat, joi, în cadrul unei declarații de presă, noul program național prin care se dorește înființarea unor depozite pentru deșeurile voluminoase.

„Discutăm aici despre molozul din construcţii, deşeurile din construcţii, vorbim despre mobilier, despre textil, despre acele deşeuri care nu au voie să ajungă în deşeuri menajere”, a declarat ministrul Mediului, potrivit digi24.ro.

În același timp, ministrul mai subliniază faptul că lansarea sistemului de garanţie – returnare va contribui mult la eficientizarea colectării selective.

„Mă bucur extrem de mult că am putut să fac parte din această echipă care a generat un nou început în ceea ce priveşte viziunea de gestionare a deşeurilor din municipiul Bucureşti. Este un nou început pentru Capitală şi mă bucur să văd că la masă participă toate cele şase sectoare, Primăria Municipiului Bucureşti şi că există gândire comună, că există coeziune şi există angajament pentru rezolvarea acestei probleme. În ceea ce priveşte Ministerul Mediului, noi vom contribui la eficientizarea acestui sistem prin lansarea sistemului SGR la nivel naţional. Cu siguranţă, acest sistem va contribui foarte mult la eficientizarea colectării selective”, a mai declarat Tanczos Barna.

Sursă foto: evzdetransilvania.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol