18 iunie 2024, 6:45

Șapte depozite de deșeuri neconforme, închise și ecologizate

Șapte din cele 63 de depozite de deșeuri neconforme au fost închise și ecologizate, potrivit Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.
Totodată, în cazul a nouă depozite Fondul pentru Mediu asigură 62 de milioane de lei pentru finanțarea acestor lucrări.
“Nu în ultimul rând, pentru depozitele industriale neconforme este în curs de stabilire sau monitorizare un calendar ferm, care să impună toți pașii până la închiderea tuturor acestor depozite”, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.
Reamintim faptul că pe data de 30 octombrie 2020, Comisia Europeană a adresat României o scrisoare de punere în întârziere din cauza situației depozitelor de deșeuri ilegale.
„În România, 101 depozite de deșeuri neconforme, care au beneficiat de o perioadă de tranziție, ar fi trebuit să fie închise până în iulie 2019. Conform informațiilor primite din partea României, 86 de depozite de deșeuri sunt în prezent închise și reabilitate. Calendarul pentru închiderea și reabilitarea celor 15 depozite de deșeuri rămase este incert, lucrările de închidere a majorității acestor depozite de deșeuri nefiind încă demarate”, se arată în comunicarea Comisiei.
Sursă foto: green-report.ro.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol