18 mai 2024, 0:33

România va elabora o strategie națională privind producerea energiei din hidrogen

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că România urmează să elaboreze în perioada următoare o strategie naţională privind producerea energiei din hidrogen, potrivit Agerpres.

“În momentul de faţă România nu are o strategie pe hidrogen. O echipă din Ministerul Energiei va lucra cu specialişti pentru a face o strategie naţională pe hidrogen. Chiar pe drum spre dumneavoastră (spre conferinţă – n.r.) vorbeam cu secretarul de stat Dan Drăgan să gestioneze toate proiectele pe hidrogen, pentru că trebuie să le trimitem pentru a fi prinse în Planul Naţional de Reconstrucţie şi Rezilienţă şi sunt proiecte pe hidrogen, să ştiţi, în România”, a arătat ministrul.

În același timp, ministrul Mediului a mai adăugat: “Sigur că se poate produce hidrogen şi din regenerabile, se poate produce şi din nuclear, şi din gaz. Avem proiecte de hidrogen şi le vom pune în Planul Naţional de Rezilienţă şi discutăm în momentul de faţă de o nouă reţea de distribuţie a gazelor naturale şi discutăm să poată fi folosită şi pentru un amestec gaz natural 10%, hidrogen, să poată fi finanţată prin Planul Naţional de Reconstrucţie şi Rezilienţă”.

Sursă foto: news.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol