17 aprilie 2024, 22:40

România susţine iniţiativa „Coaliţia pentru natură şi oameni”

Secretarul de stat din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), Iulian Stana, a subliniat faptul că România susţine iniţiativa „Coaliţia pentru natură şi oameni”.

În același timp, acesta a declarat că România se străduieşte să ia măsuri eficiente prin crearea de coridoare naturale şi efectuarea de lucrări de reconstrucţie ecologică.

„România susţine pe deplin iniţiativa „Coaliţia pentru natură şi oameni” şi considerăm că, în situaţia actuală de pandemie, este necesar să ne intensificăm eforturile pentru a opri pierderea biodiversităţii şi a declanşa schimbări transformative la nivel global, pentru bunăstarea populaţiei. Trebuie să ne concentrăm eforturile asupra sistemelor ecologice pentru a conserva şi proteja biodiversitatea şi pentru a integra toate speciile. Pentru a asigura conectivitatea între diferite tipuri de ecosisteme naturale şi seminaturale, România se străduieşte să ia măsuri eficiente prin crearea de coridoare naturale şi efectuarea de lucrări de reconstrucţie ecologică, pentru refacerea habitatelor degradate. Îmi exprim convingerea fermă că acest eveniment va reprezenta o bună oportunitate de a împărtăşi experienţa noastră existentă, fiind, de asemenea, o ocazie de a explora noi domenii de cooperare pentru a depăşi aceste provocări şi pentru a ne atinge obiectivele”, a declarat Iulian Stana, citat într-un comunicat al ministerului de resort publicat pe pagina de Facebook a instituţiei.

Sursă foto: europafm.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol