16 iunie 2024, 2:15

Opt din zece români colectează selectiv gunoiul menajer

Reveal Marketing Research a realizat un nou studiu despre comportamentul românilor, de data aceasta fiind vorba despre reciclare. Concluzia acestuia este că românii sunt tot mai preocupați de starea mediului înconjurător.

  • 8 din 10 români declară că își colectează gunoiul menajer selectiv;
  • 53% dintre respondenții cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 ani declară că folosesc în cea mai mare parte a timpului metode de transport ecologice;
  • în ceea ce privește partea de construcții și materiale de construcție, la achiziționare contează în proportie de 51% atributul ”prietenos cu mediul înconjurător”.

În contextul actual al schimbărilor climatice, acțiunile concrete în vederea combaterii acestora devin tot mai necesare. Așa se explică faptul că românii se arată dornici să colecteze gunoiul menajer selectiv (56%). Dintre românii care colectează gunoiul menajer selectiv se evidențiază într-o pondere mai mare respondenții peste 55 de ani  (60%) și tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani (76%) care declară că selectează deșeurile în cea mai mare măsură.

Femeile (55%), comparativ cu segmentul bărbaților (58%), reciclează mai puțin. Pe de altă parte, 25% dintre respondenți declară că obișnuiesc să colecteze selectiv gunoiul menar, dar nu mereu.

Citește la Ediția de Dimineață


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol