14 iunie 2024, 12:12

Ai jucării de care nu mai ai nevoie? Donează-le!

În 18 februarie, Ziua Internațională a Bateriilor aduce în acest an o serie de acțiuni de reciclare, prin care ECOTIC BAT reamintește publicului larg traseul corect al bateriilor consumate, spre reciclare.

Astfel, ECOTIC și ECOTIC BAT în parteneriat cu DN1 Value Centre, Balotești, organizează, în perioada 15 – 28 februarie, o campanie de colectare a jucăriilor electrice uzate, acestea fiind obiectele care generează cele mai multe baterii consumate. Părinții sunt invitați împreună cu cei mici să aducă jucăriile electrice stricate de acasă pentru a fi reciclate, precum și pe cele încă funcționale pentru a fi donate.

„Bateriile fac parte din viața noastră de zi cu zi deoarece folosim din ce în ce mai multe echipamente portabile, care necesită această sursă de energie. Din păcate, anual, milioane de baterii portabile ajung la groapa de gunoi, eliberând substanțe nocive în sol și ulterior în pânza freatică, punând astfel în pericol sănătatea noastră, a tuturor. Predând spre reciclare bateriile uzate recuperăm metale care pot fi reutilizate: din 100 de kilograme de baterii putem recupera până la 65 kg de materii prime”, explică reprezentanții ECOTIC BAT.

Duminică, 20 februarie, în intervalul 11:00 – 12:30, în zona de alimentație publică de la DN1 Value Centre, vor fi susținute de către echipa ECOTIC ateliere educative pe tema colectării separate a deșeurilor.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol