14 iunie 2024, 1:16

Unde duci bateriile uzate, pentru a primi altele noi la schimb

Desigur, bateriile uzate nu trebuie aruncate la întâmplare. Cel mai ușor este să le duci la un magazin sau alt centru care are un coș special în care le poți lăsa. Sunt însă operatori comerciali care te recompensează pentru gestul tău oferindu-ți baterii noi la schimb. Iată câteva astfel de locuri.


Carrefour

Lupta împotriva poluării și a risipirii resurselor naturale face parte din angajamentul Carrefour pentru o dezvoltare sustenabilă. În sprijinul acestei direcții, Carrefour România a lansat programul de colectare a bateriilor uzate și a acumulatorilor vechi, „Reciclează și te recompensăm!”, în parteneriat cu CCR Rebat România. Dedicat populației, programul are drept obiectiv încurajarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător, prin reciclarea deșeurilor de baterii.

Astfel, pentru fiecare 6 baterii uzate sau 6 acumulatori vechi aduși la urnele speciale amplasate la recepție clienți în hipermarketurile Carrefour, clienții sunt recompensați cu o baterie nouă de tip R3 sau R6, marcă proprie Carrefour.


Lidl

Campania „Reciclează înțelept! Fiecare baterie contează!” se desfăşoară în fiecare magazin Lidl Discount, având în vedere programul de funcționare al fiecărui magazin. Data limită de depunere a bateriilor uzate în cutiile de colectare este 31 decembrie 2022, ora 22.00. Rata de schimb este de 10 baterii uzate / acumulatori uzați predați pentru o baterie nouă. Persoanele fizice care aduc spre schimb în cadrul unei predări de baterii / acumulatori uzați mai mult de 210 baterii sau acumulatori portabili uzați vor primi 21 de baterii.


Hornbach

Puteți preda orice tip de baterii sau acumulatori portabili uzați. Campania se derulează în perioada 1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2022 sau în limita stocului disponibil. Cutiile pentru colectarea bateriilor uzate se găsesc la Info Clienți, în magazinul HORNBACH. Participanții care predau 10 acumulatori sau baterii portabile uzate primesc o baterie nouă marca Varta de tip AA sau AAA de 1,5V. Nu există posibilitatea de a primi contravaloarea în bani a bateriilor noi primite la schimb sau înlocuirea acestora cu alte bunuri. Nu sunt incluse în campanie bateriile tip pastilă. Aceste baterii se colectează, pentru ca deșeurile să nu ajungă să afecteze mediul înconjurător, însă nu fac obiectul campaniei.


Decathlon

Vino cu bateriile uzate la punctul de colectare special creat în magazinele Decathlon și vei primi la schimb produse sportive. De exemplu, la 125 de baterii uzate primești o minge de baschet; la 90 de baterii, un rucsac; la 50 de baterii, o pereche de ochelari de înot.


IKEA

În perioada calendaristică 27.03.2021 – 31.12.2030, poți aduce la unul dintre punctele IKEA baterii portabile uzate și primești:

  • un set de 4 bucăți de acumulatori de 1,2V HR03 AAA pentru 70 de baterii portabile uzate sau 1 bucată acumulator pentru 20 de baterii uzate;
  • un set de 4 bucăți de acumulatori de 1,2V HR6 AA pentru 100 de baterii portabile uzate sau 1 bucată acumulator pentru 30 de baterii uzate;
  • un încărcător de acumulatori pentru 120 de baterii portabile uzate;
  • un set de 2 becuri E14 pentru 60 de baterii portabile uzate;
  • un set de 2 becuri E27 pentru 60 de baterii portabile uzate.

 

Alternativ, pentru bateriile portabile, mai mici de 2 kg per bucată, de orice tip (inclusiv pastilă) se oferă, la alegere:

  • 1 set de acumulatori la 1 kg de baterii aduse sau
  • un încărcător de acumulatori la 2kg de baterii aduse.

 

Pentru mai mult de 240 de baterii portabile aduse, se va lua în calcul rata de schimb la kilogram, nu la număr de baterii. Bateriile de tip pastilă se iau în considerare doar la kilogram, nu la bucată.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol