18 mai 2024, 18:53

Până în 2030, Barbie doar din materiale reciclate (VIDEO)

Mattel are o modalitate prin care familiile pot prelungi durata de viață a păpușilor Barbie și a altor jucării neutilizate și depășite: un program de reciclare și recuperare. Prin programul Mattel PlayBack, se vor recupera și reutiliza materialele din vechile jucării pe care familiile le trimit companiei pentru viitoarele produse Mattel. Consumatorii nu participă la costuri, iar programul de reciclare va accepta inițial jucăriile Barbie, Matchbox și Mega. Este posibil ca alte mărci Mattel să fie adăugate pe parcurs.

Pentru materialele care nu pot fi reciclate, Mattel a spus că fie le va reduce ciclul acelor jucării, fie le va transforma din deșeuri în energie. Obiectivul companiei este de a utiliza materiale plastice 100% reciclate sau reciclabile până în 2030. Anul trecut, Mattel a introdus mai multe jucării ca parte a acestui program, inclusiv două produse Fisher-Price: Rock-a-Stack și Baby’s First Blocks, dar și trei seturi Mega Bloks realizate din materiale plastice bio.

Jucăriile colectate vor fi sortate și separate după tipul de material înainte de a fi procesate și reciclate. Produsele care nu sunt eligibile pentru programul de reciclare, inclusiv mărci care nu sunt Mattel, dar care se află în stare bună, pot avea încă o viață nouă și pot rămâne în afara depozitelor de deșeuri, fiind transmise prietenilor sau donate unor organizații caritabile.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol