25 iunie 2024, 8:56

Raul Pop revine la Ministerul Mediului

Activistul de mediu Raul Pop a fost numit secretar de stat în Ministerul Mediului, conform deciziei publicate, marți seara, în Monitorul Oficial, după ce a mai ocupat aceeași funcție în 2015, în guvernul Dacian Cioloș.

Astfel, acesta va prelua portofoliul care cuprinde politicile referitoare la gestionarea deșeurilor și economia circulară.

„Urmează să preiau, probabil de săptămâna viitoare, portofoliul cuprinzând politicile referitoare la gestionarea deșeurilor și economia circulară. Îmi asum acest rol cu responsabilitate și încredere într-o colaborare bună cu domnul ministru Tanczos Barna într-un context în care e nevoie urgentă de acțiune.

Voi lua toate măsurile și deciziile posibile pentru a remedia întârzieri inacceptabile în gestionarea corectă a deșeurilor și a ne apropia de un sistem funcțional de colectare separată, cu implementarea principiilor de bază de a reduce, reutiliza, repara și recicla deșeurile. “Plătește pentru cât arunci”, răspunderea extinsă a producătorului, sistemul garanție-returnare, depozitele istorice de deșeuri, abandonul, incendierile de deșeuri sunt doar o parte dintre urgențele României. Vom face pașii necesari către economia circulară prin regândirea felului în care ne raportăm la resurse”, a anunțat Raul Pop într-o postare pe Facebook după ce a fost validat politic de către Alianța USR Plus pentru funcția de Secretar de stat în Ministerul Mediului, Apleor și Pădurilor.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Mediului, Raul Pop este consultant și activist de mediu, de formare tehnică, având studii de economist și specialist în studii europene – format la Universitatea Babeș-Bolyai, în Cluj – și un MBA în Statele Unite cu specializare în managementul operațiunilor.

Sursă foto: green-report.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol