Primăria Capitalei a început procedura pentru realizarea unui studiu care să spună precis din ce cauză este Bucureștiul atât de poluat. În sezonul rece, rețelele independente de monitorizare a calității aerului au înregistrat depășiri de opt ori a poluării cu particule în suspensie PM 2,5 și PM10.
În baza acestui studiu, primăria va elabora un plan de măsuri realist. În 2018, Comisia Europeană a chemat România în judecată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) pentru eșecul sistematic de a reduce poluarea. În 2020, România a fost condamnată pentru că nu și-a îndeplinit obligațiile de a îmbunătăți calitatea aerului și a încălcat sistematic normele de poluare în București.
În decizia luată pe 30 aprilie 2020, CJUE invocă „nerespectarea sistematică și persistentă, din anul 2007 și până cel puțin în anul 2016, a valorilor-limită zilnice” pentru concentrațiile de particule PM10 și „nerespectarea sistematică și persistentă”, din anul 2007 și până în anul 2014 inclusiv, cu excepția anului 2013, a valorilor-limită anuale pentru concentrațiile de PM10 în București.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol