17 iunie 2024, 4:27

Primăria Capitalei discută preluarea în administrare a Parcului Natural Văcăreşti

Primăria Capitalei discută preluarea în administrare a Parcului Natural Văcăreşti.

Așadar, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, ar putea fi împuternicit să depună dosarul de candidatură pentru preluarea în administrare a ariei naturale protejate, conform Agerpres.

În prezent, parcul se află în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, instituţie publică centrală aflată în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Potrivit referatului de aprobare, Primăria Capitalei are ca obiectiv asigurarea dreptului cetăţenilor la un mediu curat şi sănătos, prin conservarea resurselor şi a patrimoniului natural.

“Având în vedere interesul major al municipalităţii pentru promovarea şi dezvoltarea Parcului Natural Văcăreşti, arie naturală protejată de interes naţional instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 349/201, luând în considerare braconajul şi incindentele ce au pus în pericol starea de conservare a speciilor protejate de floră şi faună aflate în arealul ariei şi în contextul în care Parcul Natural Văcăreşti nu are nici până în prezent un plan de management şi un regulament al ariei naturale protejate aprobate conform prevederilor legale în vigoare, municipalitatea consideră ca fiind o prioritate preluarea în administrarea Municipiului Bucureşti a ariei naturale”, se explică în referat, potrivit sursei citate.

În momentul actual, parcul se află în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, instituţie publică centrală aflată în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, fiind arie naturală protejată de interes naţional și una dintre cele mai mari zone umede urbane din Europa, unică pe teritoriul României.

Sursă foto: bursa.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol