18 mai 2024, 0:32

Prezența unui urs, des semnalată în Târgu Mureș. Ce se va întâmpla cu el

Prezența unui urs a fost des semnalată în municipiul Târgu Mureș.

În acest context, primarul Soos Zoltan a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că ursul va fi relocat, potrivit Agerpres.

„În ce priveşte problemele semnalate de o mulţime de târgumureşeni din zona cartierului Tudor, în zona străzilor Negoiului şi Posada, privind apariţia unui urs, doresc să vă anunţ că ne ocupăm de rezolvarea situaţiei. Am discutat şi cu doamna prefect Mara Togănel şi, în zilele următoare, vom face toate demersurile pentru a începe operaţiunea de relocare a ursului”, a declarat Soos Zoltan.

Citește și: O petiție privind gestionarea ursului brun în România, luată în discuție la Bruxelles

Amintim că, în Comisia de Petiții a Parlamentului European a fost discutată, luni, problema numărului mare de urşi din judeţele Mureş, Harghita, Covasna şi Braşov.

În acest context, potrivit europarlamentarului Vincze Lorant, autorităţile naţionale au posibilitatea de a adopta derogări de la Directiva Europeană privind habitatele atunci când se pune problema pagubelor materiale şi/sau umane şi că, din acest motiv, Comisia pentru Petiţii a recomandat Comisiei Europene să monitorizeze felul în care Guvernul României implementează strategia privind animalele mari, în special ursul brun.

Sursă foto: desteptarea.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol