18 mai 2024, 0:32

Platforma de mediu pentru București caută proiecte care îmbunătățesc calitatea aerului și a spațiilor verzi din București

Fundația Comunitară București, împreună cu ING Bank România, lansează un apel de finanțare pentru proiecte care îmbunătățesc calitatea aerului și a spațiilor verzi din București. La prima rundă de finanțare, Platforma de mediu pentru București va susține trei proiecte deja existente în comunitate, dezvoltate de organizații non-profit sau grupuri de inițiativă, cu suma totală de 300.000 lei.

Fondul de finanțare va susține continuarea activităților a trei inițiative existente din București și Ilfov, care adresează oportunități și probleme legate de calitatea aerului, de creșterea calității spațiilor verzi, rețele verzi, respectiv infrastructură verde.

Candidaturile pot fi depuse online până la 16 august 2021, ora 18:00. Proiectele vor fi selectate cu ajutorul unui juriu format din persoane cu expertize conexe în domeniu și vor fi anunțate pe 8 septembrie 2021. Perioada de implementare este septembrie 2021 – mai 2022. Pe baza rezultatelor obținute și a fondurilor disponibile, platforma de mediu pentru București își propune să susțină continuarea proiectelor și după runda curentă de finanțare.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție, formularele de aplicație și exemple de proiecte care pot candida sunt disponibile pe site-ul programului.

Nicio organizație, companie sau instituție, oricât ar fi de puternică sau inovatoare, nu poate spera să obțină un impact cu privire la mediul din București de una singură. În locul unui simplu fond de finanțare, inițiatorii își propun să crească o platformă incluzivă, care sa aducă împreună cele mai importante voci din domeniu, să coopereze pentru o viziune funcțională a unui București verde. Platforma va oferi date pentru problemele și soluțiile de mediu, va strânge resurse pentru a aborda aceste probleme, și va crea o rețea de colaborare între societatea civilă, companii și administrațiile publice.

Mai multe detalii vor deveni disponibile în luna septembrie, odată cu lansarea oficială a platformei și anunțarea proiectelor selectate pentru prima rundă de finanțare.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol