18 mai 2024, 0:32

Plantează copaci la fiecare cumpărătură online

Verdoo, un startup lansat în aprilie 2021, ajută cumpărătorii să planteze copaci cu fiecare cumpărătură online, găsind în același timp cele mai bune reduceri. Peste 10.000 de comercianți din întreaga lume, reprezentând industrii precum cea de turism, modă sau IT, sunt deja înrolați în program. Echipa Verdoo are acum 10 oameni și planuri de extindere la nivel internațional. Pe 22 aprilie 2021, de Ziua Internațională a Pământului, a fost lansată extensia pentru browser Verdoo, care poate fi instalată gratuit pe Google Chrome sau Mozilla Firefox printr-un cont pe site-ul oficial și care ajută cumpărătorii să compenseze amprenta de CO2 generată de cumpărăturile online.

Ideea din spatele startup-ului românesc tech Verdoo a apărut în 2020, atunci când pandemia de coronavirus a generat o explozie a cumpărăturilor online. Proiectul, fondat de Mircea Giurcă, a pornit de la nevoia de a găsi soluții cât mai simplu de implementat în viața de zi cu zi a oamenilor, pentru a putea avea un impact cu adevărat semnificativ asupra mediului.

Verdoo colaborează momentan cu Eden Reforestation Projects, una dintre cele mai mari organizații specializate în împădurire la nivel mondial, având în plan să încheie parteneriate și cu organizații similare ce activează la nivel local. Copacii plantați sunt înregistrați în conturile utilizatorilor, iar Verdoo suplimentează fondurile pentru plantare pentru fiecare persoană care se alătură comunității în urma unei recomandări.

În plus, extensia se folosește de programele de afiliere în care sunt implicate magazinele partenere, deblocând reduceri de prețuri pentru cumpărători. Majoritatea magazinelor fac deja parte din astfel de programe globale, iar în perioada următoare, Verdoo va dezvolta un proces prin care acestea se vor putea alătura inițiativei în mod direct.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol