21 aprilie 2024, 2:12

Iași: adoptă un copac!

Locuitorii din Iași sau orice român poate acum adopta la distanță un copac din oraș. Cei interesaţi trebuie să completeze un chestionar. Cetăţeanul se angajează să îngrijească arborele adoptat şi să raporteze autorităţilor locale orice problemă sesizată în creşterea lui. Fiecare arbore va primi un nume de la „părintele adoptiv”, iar copacul va apărea pe harta digitală a Iaşiului cu numele dat de acesta.

„Sperăm ca programul să aibă succes. Deja avem 30 de persoane care s-au înscris în program. Prin acest gest, fiecare poate ajuta la protejarea și îmbunătățirea condițiilor naturale de mediu, la reducerea poluării mediului înconjurător și a surselor de poluare. Dacă vom reuși să asociem copiii noștri cu cât mai mulți arbori din oraș, sunt convins că dragostea pentru natură va crește!”, a spus primarul Mihai Chirica.

Cetățenii pot opta pentru zona sau cartierul în care vor să adopte un arbore. „Părintele adoptiv” va intra într-o bază de date a Primăriei și a companiei Servicii Publice SA, iar, când va fi plantat un arbore în zona vizată, va fi întrebat dacă dorește să îl adopte. De asemenea, „părinții adoptivi” vor primi un „certificat de adopție”.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol