12 iulie 2024, 21:38

Plajele din Bali, îngropate în tone de deșeuri în timpul sezonului musonic. Ce spun experții

Sezonul musonic a făcut ravagii în Bali, Indonezia, unde a lăsat plajele pline de tone de deșeuri din plastic.

Potrivit experților, poluarea majoră a devenit un fenomen anual, pricinuit de vreme, de gestionarea deficitară a deșeurilor și de o criză globală de poluare marină, potrivit The Guardian.

Peste 30 de tone de deșeuri au fost curățate vineri de pe plajele din Kuta, Legian și Seminyak, iar cantitatea s-a dublat la 60 de tone sâmbătă.

Astfel, autoritățile încearcă să facă față valului de deșeuri de pe plajele din Kuta, Legian și Seminyak, unde s-au adunat aproximativ 90 de tone de gunoi vineri și sâmbătă.

„Am lucrat din greu pentru a curăța plajele, totuși gunoiul continuă să vină. În fiecare zi ne desfășurăm personalul, camioanele și încărcătoarele”, a spus Wayan Puja, reprezentant al Agenției de mediu și igienizare din zona Badun, arată sursa citată.

În acest context, Denise Hardesty, cercetător principal la agenția științifică australiană CSIRO și expert în poluarea globală cu plastic, a explicat că în prezent se colectează de pe plaje o „cantitate extraordinară” de plastic, situația înrăutățindu-se de la an la an.

„Nu este o noutate și nu este surprinzător. Acest lucru se întâmplă în fiecare an și cantitatea de deșeuri a crescut în ultimul deceniu”, a spus Hardesty.

Astfel, guvernatorul din Bali, Wayan Koster, a cerut o strategie serioasă pentu curățarea plajelor, care reprezintă o atracție turistcă.

Sursă foto: The Guardian


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol