18 mai 2024, 0:32

Peștele-ferăstrău, pe cale de dispariție

Peștele-ferăstrău este pe cale de dispariție, după ce a căzut pradă pescuitului excesiv și distrugerii habitatului său natural, potrivit revistei Nature.

Astfel, conform unei metode matematice folosite pentru numărarea speciilor marine, acest pește care seamănă cu un rechin și poate atinge 330 de kilograme și 5 metri lungime nu se mai regăsește în 60% din habitatul său istoric.

Numele peștelui este dat chiar de botul său, care măsoară un sfert din lungimea corpului și care este prevăzut pe ambele părți cu dinți precum un ferăstrău. Ei trăiesc în apropierea malurilor și în zone cu mangrove, în estuare, dar aceste habitate dispar cu rapiditate. Pentru a afla ce înseamnă asta pentru cele cinci specii din familia Pristidae, Helen Yan

O echipă din cadrul Universității Simon Fraser din Burnaby, Canada au verificat cercetările referitoate la peștii-ferăstru efectuate în intervalul 2014-2019 în 64 de țări, descoperind că modelele de distribuiție s-au schimbat în zonele efectate de pescuit excesiv și pierderea habitatului. Așadar, aceste lucruri au dus la dispariția peștilor-ferăstru din apele a 55 de țări din cele 90 unde erau cândva găsiți.

Sursă foto: jurnalspiritual.eu


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol