2 iulie 2024, 12:12

AUSTRALIA. Ursul koala este oficial specie pe cale de dispariție

Ursul koala din Australia a fost desemnat oficial specie pe cale de dispariție în trei state și teritorii, deoarece pierderea habitatului, bolile și schimbările climatice provoacă scăderi rapide ale populațiilor acestui marsupial.

Koala este acum „pe cale de dispariție” în New South Wales, Queensland și Teritoriul Capitalei Australiane. Ministra Mediului, Sussan Ley, a spus că lista evidențiază „provocările cu care se confruntă specia” și s-a angajat să lucreze la un plan național de redresare pentru koala. Grupurile ecologiste au acuzat guvernul federal că nu a luat în mod repetat măsuri pentru a proteja koala de dispariție. Au rămas mai puțin de 500.000 de exemplare în sălbăticie, conform Listei Roșii a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii, în timp ce Australian Koala Foundation spune că numărul real ar putea fi sub 60.000.

Populațiile de koala au scăzut în ultimii ani din cauza curățării habitatelor lor pentru dezvoltare și agricultură, în timp ce infecțiile cu chlamydia pe scară largă în rândul adulților au cauzat infertilitate și moarte. Dezastrele legate de schimbările climatice au pus, de asemenea, presiune pe koala.

Un raport din în iunie 2020 a constatat că, dacă nu se va acorda niciun sprijin suplimentar, koala ar putea dispărea în unele părți până în 2050.

Guvernul australia a anunțat că are 35 de milioane de dolari americani disponibili pentru a proteja koala, inclusiv ca finanțare pentru protecția habitatului și monitorizarea populației, dar unele grupuri de mediu au spus că este doar o „picătură în ocean”.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol