18 iunie 2024, 4:50

Pescuitul sturionilor, interzis pe o perioadă nedeterminată VIDEO

Pescuitului sturionilor din apele teritoriale româneşti a fost interzis pe o perioadă nedeterminată.

Citește și: Pescuitul sturionilor în Bulgaria, interzis încă cinci ani

Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, Barna Tanczos, după ce a semnat ordinul de ministru.

„Am semnat un ordin de ministru acum câteva săptămâni prin care am decis prelungirea pe o perioadă nedeterminată a protecţiei acestor specii. În activitatea mea anterioară de la Ministerul Agriculturii, am răspuns de piscicultură şi cunosc problemele braconajului. Sunt un susţinător al interdicţiei totale a pescuitului acestor specii. Sunt specii în continuare în pericol şi trebuie protejate”, a afirmat ministrul Mediului, potrivit rfi.ro.

„Din analizele pe care le-au făcut specialiştii Ministerului Mediului reiese că aceste specii sunt în continuare într-un pericol real că braconajul poate fi oprit doar prin măsuri dure şi pe termen lung şi tocmai de aceea propunem ca această protecţie să fie pe o perioadă nedeterminată”, a mai spus ministrul Mediului.

În acest moment în lume există 26 de specii de sturion, şase dintre acestea – şipul, viza, cega, morunul, păstruga şi nisetrul, regăsindu-se şi în Dunăre până la începutul secolului trecut, potrivit Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD). Două dintre ele, şipul şi viza, considerate specii foarte rare, au dispărut din Dunăre la începutul anilor ’60.

Sursă foto: blog.travelminit.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol