28 mai 2024, 11:09

Patru firme care se ocupă de fabricarea vinului, amendate de comisarii Gărzii de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu Prahova au amendat patru agenţi economici din comuna prahoveană Ceptura care au ca obiect fabricarea vinului.

Potrivit comisarilor, acestia au deversat în reţeaua de canalizare a localităţii şi în canalul de irigaţii reziduuri, informează News.ro.

„Garda de Mediu Prahova, ca urmare a sesizărilor înregistrate privind deversarea de ape neconforme în reţeaua de canalizare Ceptura şi în canalul ANIF, a sancţionat patru operatori economici de pe raza comunei Ceptura ce au ca obiect de activitate fabricarea vinului. Astfel, în perioada 11.03-23.03.2021 au fost efectuate verificări în teren în urma cărora au fost constatate neconformităţi privind depăşiri ale indicatorilor de calitate a apelor uzate evacuate, lipsa gestiunii deşeurilor generate din activitate şi date eronate înscrise în aceasta. Faţă de cele constatate, comisarii GNM CJ Prahova au aplicat sancţiuni contravenţionale în cuantum de 165.000 lei, iar pentru una din societăţi a fost înaintată către APM Prahova notificarea prealabilă suspendării activităţii acesteia, cu termen de remedierea a deficienţelor”, a informat joi, într-o postare pe Facebook, Garda de Mediu Prahova.

Sesizarea a fost făcută de către operatorul de apă Hidro Prahova, care a anunţat că printr-un racord ilegal au ajuns în canalizare şi în staţia de epurare „deşeuri rezultate din fabricarea vinului, puternic mirositoare, de culoare roşie-mov”.

Sursa foto: paradisverde.ro.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol