18 mai 2024, 0:32

Parlamentarii specializați pe mediu nu au cunoștințe în domeniu (VIDEO)

Gunoaiele care sufocă România se ascund şi sub preşul Parlamentului. Aleşii dau din umeri sau dispar când trebuie să răspundă la întrebări legate de criza deşeurilor. Ei ar avea puterea să facă o schimbare, dar mulţi nu au noţiuni elementare despre mediu.

În Parlament, sunt 28 de aleși membri ai comisiilor specializate pe mediul înconjurător. Dar aceștia nu știu nici măcar ce sunt SMID-urile (Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor), locuri care ar trebui să existe în fiecare județ, pentru a colecta și sorta deșeurile din zonă.

„Dar ce e cu întrebarea asta acum? Țara arde și voi vă interesează ce? Hai, la revedere!”, a răspuns Mihai Ioan Lasca, deputat neafiliat, cunoscut pentru că este anti-vaccin și condamnat pentru vătămare corporală.

„Nu vreau să fac nicio declarație”, a scăpat Daniel Ghiță, deputat PSD, fost luptător profesionist.

„Nu pot să vă spun, pentru că nu știu”, a răspuns Gianina Șerban, deputată AUR, la întrebarea despre câte SMID-uri funcționale sunt în România acum.

La finalul anului, vom avea un surplus de 36 de milioane de doze de vaccin, care vor fi aruncate potrivit regulilor de mediu din domeniul sanitar.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol