15 iunie 2024, 15:28

Paris are planuri mari: Bulevardul Champs-Élysées, transformat într-o „grădină extraordinară”

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a dezvăluit că va transforma legendarul bulevard Champs-Élysées într-o „grădină extraordinară” – cu jumătate din traficul de acum, zone pietonale și multe spații verzi.

„Legendarul bulevard și-a pierdut strălucirea în ultimii 30 de ani. A fost abandonat în mod progresiv de parizieni și a fost lovit succesiv de câteva crize: protestul vestelor galbene, greve, de sănătate sau economice”, a transmis comitetul, ca reacție la anunțul Primăriei, potrivit green-report.ro.

În acest context, președintele comitetului, Jean-Noël Reinhardt explica în 2019: „Este deseori numit cel mai frumos bulevard din lume, dar pentru noi, cei care lucrăm în fiecare zi aici, nu e chiar așa”, potrivit The Guardian.

Astfel, conform consultărilor publice realizate de comitet, spațiul pentru mașini va fi înjumătățit, șoselele vor fi transformate în zone verzi pentru pietoni și vor fi create tuneluri de copaci pentru îmbunătățirea calității aerului.

În acest context, primarul Anne Hildago a aprobat proiecte în valoare de 250 de milioane de euro care vor transforma Champs-Élysées.

Arhitectul Philippe Chiambaretta, a cărui firmă PCA-Stream a gândit planul de transformare a bulevardului, a declarat că Champs-Élysées a devenit un loc care cuprinde problemele cu care se confruntă orice oraș din lume: „poluare, locul mașinilor, turism și consumerism” și care trebuie regândit pentru a fi „ecologic, dezirabil și incluziv”.

Sursă foto: soigneur.nl


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol