18 iulie 2024, 23:11

Pantofii sport din zaț de cafea

O firmă finlandeză de încălțăminte a strâns peste 800.000 de dolari pentru a produce pantofi impermeabili făcuți parțial din zaț de cafea sticle de plastic reciclate. Este o încercare de a reduce impactul asupra mediului al zațului de cafea uzat, care, atunci când se descompune în gropile de gunoi, eliberează metan, un gaz cu efect de seră puternic, care contribuie în mod semnificativ la încălzirea globală.

Se estimează că șase milioane de tone de zaț de cafea uzat sunt trimise la groapa de gunoi în fiecare an.

O pereche de pantofi „Original” de primă generație conține aproximativ 300 de grame de zaț, echivalentul a 21 de căni de cafea. Deșeurile sunt procesate și apoi combinate cu peleți de plastic din sticle reciclate, pentru a produce un fir de poliester pentru partea superioară a pantofilor. Talpa exterioară a pantofului este realizată din cauciuc natural.

Deșeurile de cafea provin din principalele lanțuri de produse din cafea din Asia. Pantofii sunt produși la o fabrică din Vietnam.

După ce au venit cu ideea în iulie 2017, co-fondatorii companiei au lansat o campanie de strângere de fonduri online pe site-ul Kickstarter în iunie 2019. Și-au atins obiectivul în 24 de ore și au strâns peste 550.000 de dolari de la peste 5.000 de susținători. O campanie ulterioară din august a strâns peste 350.000 de dolari pentru a produce o versiune de a doua generație a pantofilor de sport, numită „Nomad”, cu șireturi făcute tot din deșeuri de cafea și plastic reciclat.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol