18 mai 2024, 0:32

Pandemia provoacă consecințe uriașe și asupra mediului în lumea întreagă

Pandemia de coronavirus a provocat nenumeroase consecințe asupra mediului în lumea întreagă.

Atunci când oamenii au fost nevoiți să rămână închiși în casele lor, pandemia a propulsat industria de livrare a mâncârii la domiciliu, lucru ce a dus la o adunare masivă de deșeuri, potrivit Bloomberg.

Cea mai mare piață online de livrare de mâncare este în China, unde compania de livrări Meituan a ajuns la 40 de milioane de comenzi de mâncare într-o singură zi în august.

Afacerile cu livrări de mâncare au devenit o industrie de 51,5 miliarde de dolari în China, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă, arată sursa citată.

Potrivit cercetătorilor, volumul de deșeuri compuse din ambalaje în China a crescut de la 0,2 milioane de tone metrice în 2015 la 1,5 milioane tone metrice în 2017.

În SUA, mâncarea și ambalajele reprezintă până la 45% din materia regăsită în gropile de gunoi, potrivit Agenției de Protecție a Mediului.

În același timp, locuitorii Indiei au aruncat 235 de milioane de recipiente în 2018, potrivit relatărilor din presa locală.

În UE, cercetătorii de la Universitatea din Manchester au estimat că mai mult de 2 miliarde de ambalaje pentru alimente sunt aruncate în fiecare an.

Deșeurile nu sunt singurele consecințe asupra mediului

În același timp, în China, bicicletele folosite de curieri au consumat aproape 20.000 de baterii în 2016, peste 17.000 dintre ele fiind făcute cu plumb acid care este coroziv, potrivit unui studiu de la Universitatea Tehnologică cehă din Brno și Universitatea Tehnologică din Malaezia.

În același an, potrivit cercetătorilor neozeelandezi, vehiculele de livrări și recipientele de mâncare din China au produs 73,9 gigatone echivalent dioxid de carbon în atmosferă.

Sursă foto: bundeangajat.olx.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol