17 aprilie 2024, 21:11

Proiect pilot: „Pădurea urbană” din Moinești prinde rădăcini (VIDEO)

Autoritatea locală a municipiul Moineşti, în parteneriat cu Asociația EcoAssist Bucureşti, reprezentantul oficial al conceptului „Plantăm Fapte Bune în România”, a înființat, în aprilie 2021, proiectul „Moinești Verde, Aer Curat”, prin plantarea unei păduri urbane.

Acum, puieții au început să se înalțe falnic, semn că inițiativa a avut succes.

Este un proiect pilot care se derulează doar în trei orașe din România, totul ca urmare a eforturilor susținute ale administrației publice locale și implementării unor soluții fiabile de îmbunătățire a calității aerului și protejare a mediului înconjurător.

Suportul material al evenimentului a fost asigurat de OMV Petrom și are la bază metoda inventată de botanistul japonez Miyawaki încă din anii 1970. Popularitatea proiectului a crescut în timp, pădurile urbane miniaturale „Miyawaki” având un mare beneficiu asupra biodiversității. Ele absorb mult dioxid de carbon comparativ cu plantațiile convenționale, contribuie la îmbunătățirea sănătății publice și reduc efectele nocive ale poluării aerului, dar și contracarează fenomenele de „insule de cădură” din orașe.

Foto: Mihai Enescu (LinkedIN)


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol