15 iunie 2024, 23:48

Adoptă un copac: plantează speranță de la distanță!

În 2008, ViitorPlus – Asociația pentru dezvoltare durabilă pornea proiectul de împădurire „Adoptă un copac!” cu gândul la importanța recuperării suprafețelor pierdute și a reamintirii rolului crucial pe care pădurile îl au în echilibrul fragil al vieții. Din noiembrie 2016, Asociația ViitorPlus a reluat eforturile de împădurire prin proiectul „Adoptă un copac!”, cu care și-a propus să aducă în continuare o contribuție importantă la creșterea și protejarea suprafețelor de pădure din România, cu focus asupra perdelelor forestiere și implicarea unui număr cât mai mare de oameni în acest demers.

Alege pachetul cu puieți forestieri potriviți zonei geografice în care vrei să plantezi! Începând cu 1 martie, vei primi puieții direct la ușa ta, iar tu îi plantezi împreună cu cei dragi, în deplină siguranță. Pentru fiecare pachet cu puieți comandat, iei parte la eforturile comune de a face România un loc mai verde.

Terenul pe care plantezi îl alegi cu responsabilitate chiar tu. Sfatul este să plantezi pe un teren propriu sau unul pentru care ai autorizație, de exemplu în curtea proprie, în cea a bunicilor de la țară sau în fața blocului, și acolo unde copăceii vor avea un scop: să protejeze un teren, să fixeze pământul, să oprească vântul și zăpada.

Ai la dispoziție patru pachete cu câte șapte puieți forestieri potriviți pentru zona de câmpie, deal sau munte și un pachet mini, cu specii de arbuști decorativi, special pentru cei care nu au prea mult spațiu la dispoziție.

Vei afla tot ce trebuie să știi despre plantarea și îngrijirea copacilor din Ghidul de Plantare, pe care îl vei primi prin email, la scurt timp după efectuarea donației.

Foto: Adoptă un copac


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol