25 iunie 2024, 9:37

O specie extrem de rară de albine, redescoperită după aproape un secol

O specie extrem de rară de albine din Australia a fost redescoperită de un cercetător local după aproape un secol, potrivit livescience.com, preluat de Agerpres.

Este vorba de albine cunoscute sub denumirea ştiinţifică Pharohylaeus lactiferus.

Acestea sunt originare din Australia şi alcătuiesc singura specie din genul Pharohylaeus.

Doar şase exemplare de albine Pharohylaeus lactiferus au fost identificate în Australia, iar ultimul dintre ele a fost raportat în anul 1923.

După aproape un secol, însă, specia de albine a fost redescoperită de James Dorey, student la Universitatea Flinders din Adelaide, în timp ce desfăşura cercetări în aer liber în statul australian Queensland.

„Nu m-am aşteptat niciodată să găsesc o astfel de albină. Însă acum am prins deja mult mai multe exemplare decât cele cunoscute în trecut”, a precizat cercetătorul australian.

„Ştiind că P. lactiferus nu au mai fost văzute de atât de mult timp, mi-am ţinut ochii deschişi pentru ele, pe măsură ce exploram regiunea de coastă. După ce am găsit primul specimen, aveam deja un loc din care să pornesc şi am avut astfel şansa de a căuta şi alte exemplare”, a relatat cercetătorul australian.

Așadar, studiul studentului a dezvăluit existenţa a trei populaţii izolate geografic de „albine mascate” pe coasta estică a Australiei. Fiecare populaţie trăieşte în mici zone de pădure tropicală şi subtropicală având un tip specific de vegetaţie.

Sursă foto: agrointel.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol