18 mai 2024, 0:32

O nouă specie de broască marsupială, descoperită în Peru

Serviciul Naţional al Ariilor Naturale Protejate (Sernanp) a anunțat că o nouă specie de broască marsupială, ale cărei ouă se dezvoltă într-un marsupiu situat în zona dorsală, a fost descoperită într-un parc natural din regiunea amazoniană din Peru.

Este vorba despre o broască care aparţine genului Gastrotheca din familia Hemiphractidae – un amfibian din ordinul anure, care trăieşte în America Centrală şi America de Sud.

Prin ce se distinge această specie

“Această specie nouă se distinge prin pielea groasă, granulară, de pe spate, un colorit dorsal verde, fără model, un iris turcoaz şi o burtă fără pete, pete sau puncte”, a anunțat Sernanp într-un comunicat.

Descoperirea a fost realizată cu câteva săptămâni în urmă, în timpul unui studiu condus în pădurea tropicală din Parcul Naţional Cordillera de Colan, o zonă protejată situată în regiunea amazoniană din nordul statului Peru, la graniţa cu Ecuadorul, la o altitudine de peste 3.100 de metri deasupra nivelului mării. Astfel, conform autorităţilor peruviene, această zonă care se întinde pe 39.237 de hectare și conţine floră şi faună pe cale de dispariţie, are o mare importanţă ecologică, deoarece găzduieşte specii unice.

Zona a fost clasificată drept un loc prioritar pentru conservare, după ce autoritățile peruviene au stabilit că zona are o mare importanță biologică, deoarece mai multe specii unice trăiesc acolo.

Sursă foto: Facebook


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol