17 iunie 2024, 2:42

Un drum aglomerat dintr-o capitală, închis pentru broaște

Un drum aglomerat dintr-o capitală a fost închis pentru ca broaștele să-l poată traversa spre zonele de reproducere.

Este vorba despre Tallinn, capitala Estoniei. Astfel, unul dintre cele mai aglomerate drumuri de aici a fost închis pe perioada nopţii în luna aprilie pentru ca mii de broaşte să-l poată traversa în siguranţă în drum spre zonele de reproducere.

Citește și: O nouă specie de broască marsupială, descoperită în Peru

De obicei, voluntarii ajută la traversarea broaştelor în siguranţă, 97.000 dintre acestea fiind salvate cu ajutorul acestora în ultimii ani, dintre care 2.000 anul trecut pe drumul din Tallin menţionat, potrivit Reuters citat de Agerpres, care citează Reuters.

Cu toate acestea, din pricina pandemiei de COVID-19 nu s-a putut apela la voluntari anul acesta, astfel că închiderea drumurilor a rămas singura cale de salvare a amfibienilor.

„Broaştele erau aici înainte de construirea drumului”, povesteşte Kristel Saarm, voluntar la Fondul Naţional Estonian, potrivit sursei citate.

„Acum iazurile unde se împerechează se află de o parte a drumului, iar locul lor de iernare, de cealaltă parte. Aşa că sunt forţate să treacă”, explică Saarm.

Deoarece suprafaţa caldă a carosabilului le face pe broaşte somnolente şi le încetineşte deplasarea, până la 300 se pot bloca la un moment dat pe drum, rămânând vulnerabile în faţa maşinilor.

Oficialităţile din Tallinn au în vedere construirea unui tunel pe sub drum pentru ca broaştele să-l poată traversa în siguranţă sau a unui iaz de partea unde acestea iernează.

Sursă foto: lumeaanimalelor.com.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol