18 iunie 2024, 4:36

Nou record atins de prețul unui certificat de emisii de carbon

Nou record a fost atins de prețul unui certificat de emisii de carbon.

Astfel, potrivit Carbon Expert, preţul unui certifcat de emisii de carbon a atins un nou record, fiind tranzacționat cu 43 de euro pe piața din Londra, potrivit green-report.ro.

Este vorba despre certificatul EUA. Acesta a ajuns luni, 15.03.2021, la un nou record de 43 €/tCO2, pe fondul creșterii pretului energiei electrice, gazelor și pietei globale de actiuni, scriu cei de la Carbon Expert în informarea lor către clienți.

“Așteptarea unor prețuri mai ridicate ale carbonului, previzionate de altfel de analisti, au determinat companiile industriale poluatoare să înceapă cumpararea necesarului de certificate de CO2. La cererea crescanda de certificate, s-au adaugat alti factori, precum vremea neobișnuit de rece, care a facut sa cresca cererea pentru încălzirea oraselor. În acelasi timp, este posibil ca speculatorii să fi accelerat creșterea prețului, prin creșterea prețurilor la termen”, arată compania, potrivit sursei citate.

Aproximativ 230 de fonduri de investiții dețin contracte futures legate de certificate EUA, în creștere față de 140 în 2019.

Certificatele sunt emise in baza unui sistem al Uniunii Europene legat de reducerea poluarii.

Sursă foto: thomasnet.com.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol