17 aprilie 2024, 23:14

NASA face anunțul: Va crea o nouă funcție de consilier pentru climă

NASA face anunțul: va crea o nouă funcție de consilier pentru climă în cadrul acesteia, ca parte a obiectivelor științifice și de mediu ale noii administrații Biden.

În acest context, până în momentul numirii permanente, climatologul Gavin Schmidt, cel care a condus Institutul Goddard pentru Studii Spațiale (GISS) al NASA din 2014, va avea rolul provizoriu. Responsabilitățile noului consilier vor fi în special promovarea investițiilor, precum și a inițiativelor aeronautice sau tehnologice axate, potrivit hotnews.ro.

„Această funcție va oferi directorilor NASA o perspectivă și recomandări cruciale pentru spectrul larg al agenției de programe de infrastructură științifică, tehnologică și climatică”, a declarat administratorul interimar al agenției, Steve Jurczyk.

NASA este renumită pentru programele sale de explorare spațială, dar studierea planetei Pământ face parte din misiunea sa, având mai mult de douăzeci de sateliți și alte instrumente care observă Pământul și furnizează indicatori cheie privind schimbările climatice.

Sursă foto: lonelyplanet.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol