18 mai 2024, 0:33

Municipiul Suceava are 43 de noi stații de încărcare pentru alimentarea flotei de autobuze electrice

Municipiul Suceava are 43 de noi stații de încărcare pentru alimentarea flotei de autobuze electrice. Soluția a fost oferită de ABB.

Astfel, este vorba despre treizeci de stații de încărcare de tip Terra 54 HV de 50 kW și de treisprezece stații de încărcare de 150 kW, pentru alimentarea flotei de autobuze electrice, potrivit green-report.ro.

Încărcătoarele de tip Terra 54 HV vor furniza energia electrică pentru încărcarea peste noapte a autobuzelor, în timp ce încărcătoarele de 150 kW vor asigura încărcarea rapidă a autobuzelor pe timpul zilei, la depou. HVC-urile oferă o putere mare de încărcare, asigurând astfel disponibilitatea maximă a vehiculului.

„Suntem bucuroși să sprijinim Primăria Suceava în această etapă importantă, acest proiect servind ca un exemplu de orientare către un viitor al transportului durabil. ABB este lider global în ceea ce privește soluțiile de încărcare rapidă DC și suntem gata să ajutăm mai multe orașe din România să își construiască infrastructura de mobilitate electrică”, a spus Erhan Savas, Country Managing Director pentru ABB în România, potrivit sursei citate.

ABB a intrat pe piața mobilității electrice în anul 2010. Până astăzi a vândut peste 400.000 de încărcătoare pentru vehicule electrice în peste 85 de piețe; peste 20.000 de încărcătoare rapide DC și 380.000 încărcătoare AC, inclusiv cele vândute prin Chargedot.

Sursă foto: stiridb.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol