18 mai 2024, 0:32

Monedele aruncate de oameni în Delfinariu omoară peștii

Peştii din bazinul special amenajat în microrezervaţia Complexului Muzeal de la Constanţa riscă să moară din cauza vizitatorilor. Locul a fost transformat într-o adevărată fântână a dorinţelor, iar oamenii aruncă monede în apă în speranţa că vor avea noroc, scrie Antena3.

Deşi angajaţii complexului îi roagă să nu mai arunce bani în apă, iar în incintă au fost montate şi plăcuţe de avertizare prin care sunt anunţaţi că este interzisă aruncarea în apă a monedelor, vizitatorii nu ţin cont de sfaturi. Banii sunt făcuți de regulă din oțel, însă sunt îmbrăcați în aliaje de metale neferoase – aluminiu, cupru, nichel – care eliberează ioni, substanțe care deranjează echilibrul biologic al apei și intoxică peștii.

Din păcate, nu este primul an în care cei de la Delfinariu se confruntă că această problemă. În timpul sezonului estival, cantitatea de monede este aproape dublă.

În 2018, Știrile Pro TV trăgeau un semnal de alarmă în legătură cu acest obicei barbar al oamenilor. Gestul vizitatorilor este un pericol pentru nisetrii, crapii japonezi şi chinezeşti și alte specii de pești care trăiesc în bazin. La sfârşitul sezonului estival 2017, angajaţii Delfinariului au cules din bazin peste cinci kilograme de monede.

Reprezentanţii complexului din Constanța au anunţat acum că vor monta un sistem de supraveghere video, iar cei care mai aruncă bani ar putea fi daţi pe mâna Poliţiei.

Foto: Antena3


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol